joi, 19 septembrie 2013

Alegeți un scaun ergonomic

Fii atent la caracteristicile scaunului ergonomic:Inaltime – Un scaun ergonomic ar trebui sa permita ajustarea in inaltime a sezutului pentru a va permite sa stati comfortabil cu picioarele pe podea si cu genunchii la un unghi de 90 de grade si paralel cu soldurile dumneavoastra.
Brate – este foarte important ca scaunul ales de dumneavoastra sa aiba brate. Ele va ofera posibilitatea sa va sprijiniti bratele, astfel incat umerii dvs. vor sta intr-o pozitie confortabila. Bratele sunt foarte utile daca tastati la calculator pentru mai mult timp. Daca este posibil alegeti brate care se pot regla in inaltime pentru a servi diferitelor activitati.
Spatarul – Spatarul unui scaun ergonomic ar trebui sa sprijine curba naturala a coloanei vertebrale. El trebuie sa va sustina partea lombara a spatelui. Este recomandat ca spatarul sa fie suficient de mare incat sa va sprijine umerii si zona gatului.
Sezutul – Un scaun ergonomic trebuie sa va ofere suport confortabil feselor si soldului dumneavoastra.  Adancimea sezutului trebuie sa va ofere o distanta de pana la 10 cm dintre sezut si partea din spate a genunchiului dumneavoastra. Multe scaune ergonomice au posibilitatea de translatie pe orizontala a sezutului.
Tetiera – Tetiera scaunului iti ofera posibilitatea sa iti sprijini capul atunci cand te afli asezat intr-o pozitie inclinata pe spate. Aceasta caracteristica este foarte utila daca petreceti mult timp inclinat pe spate vorbind la telefon sau daca tastati din aceasta pozitie.

Niciun comentariu :